Masteratul in Robotica este focalizat pe robotica industriala pentru ca in acest domeniu sunt cele mai multe solicitari din partea companiilor. In esenta, disciplinele au un caracter practic accentuat. Sunt utilizate tehnologii aplicate in industrie. Examenele sunt cu caracter aplicativ. Studentii trebuie sa stie sa aplice cunostintele in probleme concrete, nu sa memoreze teorii.
Programul de studii are 4 semestre, din care ultimul semestru este dedicat integral elaborarii proiectului final (proiectul de disertatie). Programul de deruleaza in limba engleza la Cluj-Napoca si in limba romana la extensia din Bistrita.
In vederea crearii unor competente adecvate cerintelor din cadrul companiilor si avand in vedere ca partea de proiectare a robotilor este abordata in cadrul studiilor de licenta de 4 ani, la masterat accentul este pus pe exploatarea robotilor in procesele specifice din companiile productive. In acest sens, un pachet de discipline se refera la programarea robotilor si a comunicarii acestora cu alti roboti sau cu alte periferice (ex. computer, telefon mobil) prin tehnologii de tip client-server (TCP/IP) sau prin cloud folosind tehnologii IoT. Un alt pachet de discipline se refera la proiectarea sistemelor in care se integreaza robotii si a interfetelor mecatronice ale robotilor cu alte sisteme inteligente. Al treilea pachet de discipline se ocupa cu controlul proceselor robotizate si extinderea acestora inspre automatizarea industriala cu ajutorul PLC-urilor. Al patrulea pachet de discipline este destinat planificarii aplicatiilor roobtice pentru diverse cazuri specifice din industrie, mententantei acestora si utilizarii adecvate. Se folosesc tehnologiile robotice cele mai intalnite in companiile din Romania si din Europa.
Programul de masterat in Robotica este gandit pentru a fi accesibil oricarui absolvent din domeniile ingineresti, nu doar absolventilor de licenta in robotica.

Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati site-ul dedicat specializarii.